Verwijder het vocht

Tips voor het verwijderen van vocht uit muren

De wetenschap achter vocht in muren is gemakkelijk te begrijpen. Het gebeurt wanneer er overtollig vocht binnenkomt en het je huis niet uit kan. Het kan moeilijk zijn om te weten waar u moet beginnen als u vocht van muren wilt verwijderen. En daarom hebben we een aantal effectieve manieren bedacht om u te helpen dit veelvoorkomende probleem op te lossen en vochtophoping te voorkomen.

Gebruik dampvertragers

Dampvertragers zijn een goede manier om vochtverspreiding door de muren, vloeren en plafonds te verminderen.

Wat is een dampvertrager?

Dampvertragers zijn speciaal behandelde materialen zoals verf, plastic platen en metaalfolies die helpen om waterdamp te verminderen.
Doorlaatbaarheid of permanenten is de maat voor hoeveel waterdamp door elk materiaal kan reizen. Hoe lager de permanentwaarde, des te beter is de dampvertrager.dampvertragers
Het type dampvertrager dat u gebruikt, hangt af van het feit of de kans groter is dat er vocht in of uit uw huis komt. Als vocht gedurende aanzienlijke delen van het jaar in beide richtingen beweegt, wilt u misschien het gebruik van een dampvertrager volledig vermijden.

Houd de schimmelgroei onder controle

Vaker wel dan niet, verzamelt condensatie en dus schimmel zich in bepaalde delen van uw huis. Dit kunnen zich achter grote meubels, kamerhoeken, onder het raam, op het frame / de vensterbank of in kasten en kledingkasten bevinden.
Controleer op schimmel en verwijder deze door deze af te vegen met een vochtige doek of een schimmelspray te gebruiken. Afgespoeld bleekmiddel werkt ook prima. U kunt andere producten bij uw plaatselijke ijzerhandel of supermarkt bekijken.
Het verwijderen van vocht en schimmel is belangrijk, aangezien vochtige muren uw bezittingen en gezondheid kunnen aantasten.

Leid overtollig water weg van uw huis

U kunt alle regenwaterpaden in uw woning stoppen door ervoor te zorgen dat uw dakbedekking in topconditie verkeert. Zorg er bovendien voor dat uw huis een bredere overstek heeft om de regen weg te houden van uw muren en ramen.
Wil je nog een tip om regenwater weg te houden van je keldermuren of kruipruimte? Zorg ervoor dat al het water dat van uw dak komt, van uw huis wordt afgevoerd door een helling rond uw huis te creëren. Mogelijk moet u regenpijpen omleiden of Franse afvoeren installeren om problemen met oppervlaktewater om te leiden.
Zorg er ook voor dat eventueel druipend condensaat uit uw airconditioner op de juiste manier wordt afgevoerd uit uw huis.
Als het om kruipruimten gaat, kun je als proactieve maatregel dikke plastic platen op de vloer gebruiken om te voorkomen dat er vocht in de grond in je huis komt.
Om dezelfde reden moet u ervoor zorgen dat alle bewateringssystemen voor uw gazon of bloembedden de grond bij het huis niet verzadigen.

Zorg voor alle lekken

Wil je vocht in muren voorkomen, dan is het repareren van waterlekkage belangrijk. De meeste lekken worden veroorzaakt door problemen met de leidingen. Een lekkende badkuip, gootsteen of apparaten die met water werken, zoals wasmachines en vaatwassers, zijn meestal de boosdoener.
Bovendien kan water door dakdoorvoeringen zoals dakramen, ventilatieopeningen of schoorstenen sluipen, waardoor natte muren ontstaan.

U moet de bron van het lek identificeren. Als u dit niet kunt, huur dan een professional in en laat het probleem verhelpen. Probeer geen doe-het-zelfzaak met beschadigde leidingen, goten of dakgoten. Dit soort complexe werkzaamheden vereist de vaardigheden van een loodgieter of een dakdekker.

natte muren

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *