vocht in muren

Hoe voorkom je vocht in muren

Het voorkomen van natte muren is niet moeilijk als je weet hoe dat moet. Begin met het identificeren van de plaatsen waar vocht zich kan ophopen. Volg de onderstaande tips om deze gebieden schoon en droog te houden – en sla het vochtprobleem in de kiem.

Ventileer uw huis goed

Het belangrijkste wat je kunt doen is je woning ventileren om deze grotendeels vochtvrij te houden. Wist u dat zelfs eenvoudige menselijke activiteiten zoals ademen, baden, koken, drogen in de droogtrommel, enz., Vochtvorming in muren kunnen veroorzaken?
Feit is dat al dat water ergens heen moet. Als het niet uit uw huis kan komen, zal het poolen.
We vragen je niet om je gewoontes en levensstijl volledig te veranderen, maar je kunt natuurlijk je huis ventileren om het vocht te verwijderen. Vooral uw keuken en badkamers.
Zorg ervoor dat deze ventilatieopeningen rechtstreeks naar buiten gaan en niet naar uw zolder, waar het vocht grotere problemen zal veroorzaken. Houd er rekening mee dat een ventilatieopening alleen werkt als deze is ingeschakeld. Er zijn verschillende ventilatieopeningen op de markt, sommige zelfs met timers of vochtsensoren die lang genoeg werken om al het overtollige vocht uit de kamer te verwijderen.

Ventileer uw huis goed

Verbeter uw isolatie

Een praktische manier om overtollig vocht te voorkomen, is door dubbele beglazing te plaatsen met twee glaslagen. Dit zal de isolatie aanzienlijk verbeteren en het warmteverlies helpen verminderen. Als u nieuwe dubbele beglazing krijgt, sta dan op druppelopeningen en houd ze open. Deze ventilatieopeningen aan de bovenzijde van de ramen zorgen ervoor dat de vochtige lucht kan ontsnappen. U kunt ze altijd naar wens afsluiten.

Installeer afzuigventilatoren

Installeer een afzuigventilator in de badkamer en vergeet niet om deze in te schakelen wanneer u een stoomdouche neemt. Dit zorgt voor droge lucht en voorkomt dat overmatig vocht zich ophoopt op de muren. Als uw badkamer een tegelvloer heeft, overweeg dan om altijd een oogje open te houden voor voegmiddel.

Tegenwoordig zijn er veel soorten commerciële ventilatorluchters verkrijgbaar tegen betaalbare prijzen. Deze ventilatoren trekken alle droge lucht in huis aan, waardoor de luchtvochtigheid effectief wordt verlaagd.

Koop een luchtontvochtiger

Een luchtontvochtiger zuigt al het vocht in de kamer op en voorkomt vocht en schimmel. Als u een draagbare machine heeft, kunt u de machine van kamer naar kamer verplaatsen (ongeveer 24-36 uur in elke kamer) wanneer u maar wilt.

Koop een luchtontvochtiger

Een kleine luchtontvochtiger past in kasten, caravans, schuren, vensterbanken en lofts.

Gebruikt u een luchtbevochtiger voor de wintermaanden, zorg er dan voor dat er geen afgesloten ruimtes zijn waar de luchtvochtigheid hoog is.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *