Vochtdampproblemen

Hoe betonnen vloeren te repareren met problemen met vochtdamp?

Kelders en vloeren op gravel zijn bijzonder kwetsbaar voor vochtdamp veroorzaakt door druk die door kleine luchtgaten in beton naar boven stuwt. Beton is poreus met kleine luchtgaatjes die ontstaan ​​tijdens het gieten en uitharden.

Wat veroorzaakt vocht in vloeren

Kelders en vloeren op gravel zijn bijzonder kwetsbaar voor vochtdamp veroorzaakt door druk die door kleine luchtgaten in beton naar boven stuwt. Beton is poreus met kleine luchtgaatjes die ontstaan ​​tijdens het gieten en uitharden. Tijdens de uithardingstijd van beton beweegt vocht naar boven en verdampt het, waardoor er een spoor van luchtgaten achterblijft die in feite op kleine rietjes lijken. Wanneer grondwater niet kan bewegen, duwt vochtdamp omhoog. Hierdoor komt de tegel van de vloer, gaat hardhout rotten, wordt tapijt vochtig en beschimmeld en gaan coatings delamineren.

Tapijt wordt vochtig

Hoe vloeren met vochtproblemen te repareren

Op de hier getoonde foto’s gebruikte Madstone Floors of Rhode Island een combinatie van onze producten om een ​​probleem op te lossen. Dit was een huis aan het water met hardhouten vloeren die verrotten omdat er nooit een vochtdampbarrière was geïnstalleerd. Kustgebieden of die in de buurt van rivieren, meren en vijvers hebben vaak natte vloeren zoals deze.

Het proces

1. Verwijder verrot hout – Na verwijdering konden we het vocht zien opgesloten tussen het hout en de betonnen vloer.
2. Slijpen van het oppervlak – Madstone gebruikte een stofvrij slijpsysteem om mechanisch de bovenste cementlaag te verwijderen en eventuele verbindingsbrekers te verwijderen.
3. Perdure MVT – Dit is een 2-laags epoxysysteem dat bestand is tegen hoge vochtdruk. Het zand werd in de vloer gestrooid, waardoor een ruwe afwerking ontstond. Na droging werd al het overtollige zand verwijderd waardoor een grof oppervlak zichtbaar werd.
4. Param 5500 Zelfnivellerend beton – De zelfnivellering is 1/2 inch dik aangebracht. Dit is een geweldig product met een paar functies. Het hecht zich als ijzer aan de eerder aangebrachte MVT-laag. Het hardt uit tot een glad, plat oppervlak op een aangepaste hoogte. Dit maakt nauwkeurige aanpassingen mogelijk, of u nu een decoratief slijtoppervlak wilt of hardhout, tegels of tapijt installeert. In dit geval gebruikte Madstone Floors een grijs pigment dat was afgestemd op een specifieke Benjamin Moore Color-chip.
5. Afdichten van het oppervlak – U kunt deze stap vermijden als u van plan bent hardhout, tegels of tapijt te installeren. Madstone heeft onze Perdure E32 epoxy sealer op waterbasis gebruikt. Het beschermt de vloer en versterkt tegelijkertijd de decoratieve uitstraling van het gepigmenteerde oppervlak. Deze sealer is ideaal voor vers gestorte vloeren.
6. Beschermende eindlaag – Madstone heeft de vloer afgewerkt met Perdure U50, een slijtvast en chemisch bestendig polyurethaan. Deze beschermende coating is ideaal voor elke vloer, van luxe woningen tot magazijnen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *